Search

HOSTEL SAMOBOR

Lokacija: Samobor

Vrsta projekta: Projekt interijera

Naručitelj: privatno

Projektni tim: Tatjana Liktar Elez, dipl.ing.arh. 

Suradnici: Teodora Jelić, stud.arh.

Vizualizacije: Domagoj Kolonić, stud.arh.

Opis: Prostor hostela obuhvaća dvije etaže, kat i potkrovlje, koje su formirale dva različita karaktera tj.dvije kategorije smještajnih prostora hostela.  Etažu kata karakteriziraju visoki prostori i prekrasan pogled prema glavnom samoborskom trgu s jedne strane, te pogled na tipično samoborsko dvorište s druge strane. Na mjestu prostranih starogradskih salona ostvarena je mogućnost individualnih soba s kupaonicama, pa su tako od dva salona nastale tri individualne sobe, te dvije dodatne sobe u dvorišnom dijelu.

Središnji prostor sadašnjeg stana u potpunosti je “rastvoren” i oblikovan kao zajednički prostor za druženje, rad ili pripremu hrane.

Na katu iznad, u potkrovlju, ideja je bila ostvariti mogućnost zajedničkog smještaja u dvije zajedničke spavaonice koje dijele prostor za druženje te zajedničku kupaonicu. 

Na ovaj način, dvije etaže hostela mogu funkcionirati potpuno odvojeno, bez ometanja, te za više ciljnih skupina posjetitelja, od bračnih parova, obitelji s djecom ili organiziranih grupa, što je svakako prednost s nedostatak slične ponude u Samoboru.

HOSTEL-1
HOSTEL-2
HOSTEL-3
HOSTEL-4
HOSTEL-5

Start typing and press Enter to search