Najčešća pitanja

Najčešća pitanja iz našeg iskustva rada sa klijentima.

Vodimo se željama i mogućnostima klijenata, imajući na umu da je svaki metar, centimetar, ali i milimetar bitan kako bi se prostor što bolje i kvalitetnije koristio. Smatramo da nije presudna veličina prostora, nego dobra tlocrtna organizacija i zanimljivi prostorni odnosi. Bitno nam je da je prostor prozračan, dobro osvijetljen, jednostavnih linija te da se može koristiti na više načina, kako bi pratio život i dinamiku svojih stanara.

Specijalizirani smo za  stambenu i poslovnu arhitekturu (obiteljske kuće i kuće za odmor, obiteljske hotele, hostele, uredske zgrade i slično).

Kontaktirajte nas mailom ili telefonski kako bi dogovorili prvi sastanak. Na sastanku ćemo saslušati vaše želje i prema tome formirati cjelovitu ponudu za sve potrebne projekte. 

Od Vas trebamo podatke o lokaciji (broj katastarske čestice ili adresu), a ako na lokaciji postoji građevina, trebamo podatke o postojećoj građevini, te projektni zadatak.

To je kratak pregled svega što biste htjeli ostvariti u projektu: broj prostorija, etažnost, sadržaje u vanjskom prostoru itd. Projektni zadatak služi kako bi na temelju vaših želja lakše i brže osmislili organizaciju, izgled i položaj vaše građevine.

Naš ured funkcionira kao „one-stop-shop“ za klijente, prikupljamo ponude za sve projekte potrebne za ishođenje Građevinske dozvole i gradnju. METAR MILIMETAR radi arhitektonske projekte, a naši vanjski suradnici sve ostale projekte, kao što su projekti konstrukcije, instalacija, zaštite na radu, zaštite od požara, uređenja krajobraza itd, koje mi koordiniramo i međusobno usklađujemo.

Cijena projektne dokumentacije definira se prema vrsti i složenosti zahvata te ukupnoj bruto površini.

Rokovi izrade dokumentacije definiraju se unutar ponude, prema fazama izrade dokumentacije i složenosti projekta.

Faze izrade su: idejno rješenje, glavni projekt, izvedbeni projekt i izrada troškovnika.

Izrada dokumentacija plaća se dijelom avansno, a ostatak po pojedinoj završenoj fazi dokumentacije.

Na temelju projekata i troškovnika vršimo kontrolu kvalitete izvedenih radova na gradilištu te kontrolu stavki koji će Vam doći na naplatu od strane izvođača i time štitimo Vašu investiciju.

Nadzor nad gradnjom naplaćuje se po mjesečnoj situaciji i broju dolazaka na gradilište.

Kontaktirajte nas mailom ili telefonski, odgovoramo na Vaš upit u roku od 24 sata.

Start typing and press Enter to search