Search

ADAPTACIJA STANA U ZAGREBU

Lokacija: Zagreb

Vrsta projekta: Glavni projekt, realizirano

Naručitelj: privatno

Projektni tim: Tatjana Liktar Elez, dipl.ing.arh.

Opis: Postojeći stan u obiteljskoj kući u podsljemenskoj zoni karakterizirao je smještaj dnevnog boravka i spavaće sobe prema ulici, te sanitarnih i pomoćnih prostorija prema predivnom vrtu, koji nije bio dostupan iz stana.

Vlasnici su objeručke prihvatili ideju o potpunom zaokretu u tlocrtnoj organizaciji, te izmještanju sanitarnih čvorova i kuhinje. Izmještanje sanitarija u ovom slučaju bilo je moguće zahvaljujući podrumu, ispod čijeg je stropa izveden razvod instalacija do postojećih šahtova. Zahvaljujući tome, dnevni boravak je dobio izlaz na terasu te u vrt, a stan obilje svjetlosti. Spavaće sobe i sanitarije smještene su prema uličnoj strani, a kuhinja unutar nekadašnje djevojačke sobe.

STAN-2-min

Start typing and press Enter to search