Search

O nama

Stvaramo prostore koji vrijede.

Tatjana-27

Zašto arhitektura?

 Izgrađeni prostor i arhitektura važni su i čini okvir našeg svakodnevnog života. Dobro promišljen prostor značajno doprinosi kvaliteti našeg života i aktivnostima koje u njemu radimo.

U našim arhitektonskim projektima, izgrađeni prostor okvir je za aktivnosti koje se u njemu odvijaju. Iz tog razloga težimo arhitekturi koja je odmjereni spoj funkcionalnosti, estetike i ugode, te pruža mogućnost različitih načina korištenja.

Vodimo se željama i mogućnostima klijenata, imajući na umu da je svaki metar, centimetar, a ponekad i milimetar bitan kako bi se prostor što bolje i kvalitetnije koristio. Smatramo da nije presudna veličina prostora, nego dobra tlocrtna organizacija i zanimljivi prostorni odnosi.

Tatjana Liktar Elez

arhitektica je i direktorica arhitektonskog ureda METAR MILIMETAR

Tatjana Liktar Elez arhitektica je i direktorica arhitektonskog ureda METAR MILIMETAR d.o.o., koji djeluje u Zagrebu od 2017. godine, te jedna od onih osoba koja uvijek nešto kreativno smišlja, redovito sudjeluje u projektima važnim za zajednicu u kojoj živi, a dio je i tima arhitektica iza kojih su dva arhitektonska priručnika za djecu, te dobitnica niza nagrada na području arhitekture. 

Kolumnistica je časopisa Poduzetnik, portala Stanarica.hr i Žene i novac.hr, na kojima objavljuje članke vezane za arhitekturu i nekretnine.

“Ured METAR MILIMETAR osnovala sam 2017. godine kako bi imala prilike raditi svoj posao iz snova na svoj način, te znanjem i idejama pomoći klijentima izgraditi prostor koji će unaprijediti njihov život ili poslovanje.”

 

VOLIMO SVOJ POSAO

Nagrade i priznanja

Obrtnički centar, Zagreb, tim Urbane tehnike, natječaj, otkup
Trgovačko-poslovno-hotelski kompleks Šijana, Pula, tim Urbane tehnike, natječaj, prva nagrada
Poslovni toranj Miramarska-Bednjanska, Zagreb, tim Urbane tehnike ,natječaj, druga nagrada
Ulica Carera i priključni trgovi, Rovinj, nominacija za nagradu „Bernardo Bernardi“
Arhitektonski priručnik za djecu „Prostor oko mene“, sa K.Careva, A.Mrđen, I.Lukenda, M.Dražina, nagrada Golden cube
Tematski park Bunked-istok, Zagreb, natječaj, treća nagrada
Pastoralni centar Sv.Obitelji, Rovinj, sa Silvija Laković, natječaj, otkup rada
Ekonomska škola i gimnazija „Benedikta Kotruljevića“, Zagreb, tim Urbane tehnike natječaj, druga nagrada
Ulica Carera i priključni trgovi, Rovinj, sa Silvija Laković, natječaj, prva nagrada
Tržnica, Samobor, natječaj, prvoplasirani rad
VOLIMO PRENOSITI ZNANJE O ARHITEKTURI

Priručnici o arhitekturi za djecu

„Voditeljica sam  vrijednog tima iza kojeg je niz godina rada na edukaciji djece na temu arhitekture. Zajedno s kolegicama arhitekticama Kristinom Carevom, Anom Mrđen, Kristinom Bartolić, Ivanom Lukendom i Majom Dražinom održala sam niz radionica za djecu s temama vezanim za arhitekturu, a ujedno smo napisale i dva arhitektonska priručnika za djecu pod nazivom „Prostor oko mene“ i „Lica (z)grada i život iza njih“, prve arhitektonske priručnike za djecu u Hrvatskoj. Oba priručnika dobila su status pomoćnog nastavnog materijala za nastavu u osnovnoj školi. Želja nam je bila prenijeti na djecu važnost razumijevanja izgrađenog prostora.“

RECENZIJE

Komentari naših klijenata

Kontaktirajte nas mailom ili telefonski, odgovoramo na Vaš upit u roku od 24 sata.

Start typing and press Enter to search