Search
SABLJACI-5

Specijalizirani smo za stambenu i poslovnu arhitekturu.

TKO SMO MI?

O nama

Tatjana Liktar Elez arhitektica je i direktorica arhitektonskog ureda METAR MILIMETAR d.o.o., koji djeluje u Zagrebu od 2017. godine, te jedna od onih osoba koja uvijek nešto kreativno smišlja, redovito sudjeluje u projektima važnim za zajednicu u kojoj živi, a dio je i tima arhitektica iza kojih su dva arhitektonska priručnika za djecu, te dobitnica niza nagrada na području arhitekture. 

Kolumnistica je časopisa Poduzetnik, portala Stanarica.hr i Žene i novac.hr, na kojima objavljuje članke vezane za arhitekturu i nekretnine.

Tatjana-Liktar-Elez

Otvoreno radno mjesto: arhitekt/arhitektica

Mjesto rada: Zagreb

Arhitektonski ured METAR MILIMETAR nastao je 2017. godine u želji da klijentima pomognemo u izgradnji prostora koji će unaprijediti njihov život i poslovanje. Malen smo i skladan tim a pokreće nas ljubav prema poslu i prema prostoru. Fokusirani smo na obiteljske kuće, stambene i poslovne zgrade a povremeno sudjelujemo i na javnim natječajima koje vidimo kao priliku za vlastiti kreativni iskorak. Daljnji rast i razvoj naš su cilj, stoga tražimo iskusnog kolegu ili kolegicu za poslove projektiranja i razrade arhitektonskih projekata.

Tatjana-36
NAŠE USLUGE

Što radimo?

Analiziramo prostorne i planske mogućnosti gradnje na Vašoj čestici, te potreban budžet.

U skladu sa Vašim željama i projektnim zadatkom tražimo najbolje idejno rješenje, koje Vam prezentiramo u obliku nacrta i 3d modela.

Izrađujemo Glavni arhitektonski projekt za ishođenje Građevinske dozvole, te koordiniramo Glavne projekte ostalih struka (konstrukcija, instalacije, promet i ostalo).

Izrađujemo građevinske projekte interijera, kojima se mijenja i unaprijeđuje organizacija postojećeg prostora.

Troškovnikom se opisuju i obračunavaju svi radovi i količine materijala, te je potreban za ugovaranje radova sa izvođačem i praćenje toka gradnje.

Elaboratom etažiranja utvrđuju se posebni suvlasnički dijelovi u zgradi, te udjeli pojedinih suvlasnika u zajedničkim dijelovima zgrade i zemljišta na kojem je zgrada izgrađena.

Glavni projekt izrađuje se u mjerilu 1:100 i u njemu nisu vidljivi detalji, koji se razrađuju Izvedbenim projektom u mjerilu 1:50 ili manjem mjerilu.

Isključivo za građevine koje je projektirao naš ured, nudimo uslugu stručnog i projektantskog nadzora nad gradnjom.

Niste sigurni gdje početi?

Najčešća pitanja

Vodimo se željama i mogućnostima klijenata, imajući na umu da je svaki metar, centimetar, ali i milimetar bitan kako bi se prostor što bolje i kvalitetnije koristio. Smatramo da nije presudna veličina prostora, nego dobra tlocrtna organizacija i zanimljivi prostorni odnosi. Bitno nam je da je prostor prozračan, dobro osvijetljen, jednostavnih linija te da se može koristiti na više načina, kako bi pratio život i dinamiku svojih stanara.

Specijalizirani smo za  stambenu i poslovnu arhitekturu (obiteljske kuće i kuće za odmor, obiteljske hotele, hostele, uredske zgrade i slično).

Kontaktirajte nas mailom ili telefonski kako bi dogovorili prvi sastanak. Na sastanku ćemo saslušati vaše želje i prema tome formirati cjelovitu ponudu za sve potrebne projekte. 

Od Vas trebamo podatke o lokaciji (broj katastarske čestice ili adresu), a ako na lokaciji postoji građevina, trebamo podatke o postojećoj građevini, te projektni zadatak.

To je kratak pregled svega što biste htjeli ostvariti u projektu: broj prostorija, etažnost, sadržaje u vanjskom prostoru itd. Projektni zadatak služi kako bi na temelju vaših želja lakše i brže osmislili organizaciju, izgled i položaj vaše građevine.

Naš ured funkcionira kao „one-stop-shop“ za klijente, prikupljamo ponude za sve projekte potrebne za ishođenje Građevinske dozvole i gradnju. METAR MILIMETAR radi arhitektonske projekte, a naši vanjski suradnici sve ostale projekte, kao što su projekti konstrukcije, instalacija, zaštite na radu, zaštite od požara, uređenja krajobraza itd, koje mi koordiniramo i međusobno usklađujemo.

Cijena projektne dokumentacije definira se prema vrsti i složenosti zahvata te ukupnoj bruto površini.

Rokovi izrade dokumentacije definiraju se unutar ponude, prema fazama izrade dokumentacije i složenosti projekta.

Faze izrade su: idejno rješenje, glavni projekt, izvedbeni projekt i izrada troškovnika.

Izrada dokumentacija plaća se dijelom avansno, a ostatak po pojedinoj završenoj fazi dokumentacije.

Na temelju projekata i troškovnika vršimo kontrolu kvalitete izvedenih radova na gradilištu te kontrolu stavki koji će Vam doći na naplatu od strane izvođača i time štitimo Vašu investiciju.

Nadzor nad gradnjom naplaćuje se po mjesečnoj situaciji i broju dolazaka na gradilište.

RECENZIJE

Što klijenti kažu o nama

Primjeri

Dobre suradnje

Kontaktirajte nas mailom ili telefonski, odgovoramo na Vaš upit u roku od 24 sata.

Start typing and press Enter to search