bundek-2
Osvojili smo 3.NAGRADU na natječaju za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja Tematskog parka Bundek-Istok (Racinjak)! Tim: Autori arhitektonskog rješenja: Tatjana Liktar Elez (METAR MILIMETAR d.o.o.) i Kristina Careva Autori krajobraznog rješenja: Višnja Šteko, Martina Čipčić-Bragadin, Matea Lončar, Ines Hrdalo i Jan Vrabec (ZELENA INFRASTRUKTURA d.o.o.)  

Lokacija: Zagreb

Vrsta projekta: Arhitektonsko natječajno rješenje (osvojilo 3.nagradu)

Naručitelj: Grad Zagreb 

Projektni tim: Autori arhitektonskog rješenja: Tatjana Liktar Elez, dipl.ing.arh. i dr.sc.Kristina Careva, dipl.ing.arh.

Autori krajobraznog rješenja: Višnja Šteko, Martina Čipčić-Bragadin, Matea Lončar, Ines Hrdalo i Jan Vrabec (ZELENA INFRASTRUKTURA d.o.o.)

Opis: Lokacija projekta je istočno od postojećeg parka Bundek, a ovim se rješenjem naglašava povezanost novog parka s postojećim parkom Bundek, kroz povezivanje komunikacija i nadovezivanje sadržaja.

Važan cilj projekta je i povezanost s nasipom i rijekom Savom. Uz nasip linearno su raspoređene tematske cjeline sporta, rekreacije i igre (baseball, košarka, nogomet, dječja igrališta…), dok se središnji dio ostavlja što je moguće više u parkovnom oblikovanju i boravišno-doživljajnoj funkciji (odmor, šetnja, klizanje zimi).
Postojeći prostor ispod mosta oblikovan je kao skate park, a na krajnjem istočnom dijelu parka smještena je automodelarsko trkalište.

bundek-3
bundek-5
bundek-3
bundek-4
bundek-2
bundek-1

Start typing and press Enter to search